Utbildning för spelledare

Hej på er bästa lag!

Kokkolan erotuomarikerho (Karleby skiljedomarklubb) ordnar en utbildning för spelledare (om intresse finns) i början av maj. Närmare tidpunkt bestäms när vi vet deltagarantalet. Utbildningen räcker ca 4 timmar.

Vi ber om er anmälan samt hur många som deltar från ert lag/er förening senast 13.4.2014 per e-post till adressen:
kokkolan.erotuomarikerho@gmail.com

Den deltagande föreningen debiteras för utbildningen så att vi får kostnaderna för hyra och kaffebjudning täckta (några euro per deltagare).

De som har deltagit i kursen kan fungera som spelledare, inte domare, i matcher för barn under 12 år. Största delen av de utbildade är unga, aktiva fotbollsspelare.

Spelledarutbildningen hör under All Stars-programmet och ordnas för 14-15-åriga juniorspelare samt för personer som tänker börja med träningar/ledd verksamhet för barn och unga. Kursen omfattar cirka fyra timmar. Utbildningen förbereder kursdeltagarna att fungera som spelledare i matcher för 7-8-åringar. Samtidigt för kursen deltagarna närmare domarverksamheten genom att lära ut fotbollsreglerna och praktiska saker som hör till rollen som rättsskipare.Många fortsätter också följande år med grundkursen för domare.
Som spelledare kan du från bästa position se framtidens fotbollsspelare göra sina första beröringar med bollen samtidigt som du leder barnen i deras nya hobby.

Tilläggsinformation om utbildningen hittas under länken (tyvärr på finska):
http://www.palloliitto.fi/palloliitto/erotuomaritoiminta/koulutus

Med vänlig hälsning
Jarkko Siltala
Kokkolan erotuomarikerho
tel. 050 530 4642

© Kokkolan erotuomarikerho Ry 2014

Sivun toteutus: Mainostoimisto Apemedia